1 Şubat 2013 Cuma

''TANRI DAİMA TEBDİL-İ KIYAFET GEZER'' kitabı



Beğendim. Hem de çok beğendim.
Çok güzel tespitleri var; nokta atışı yapıyor.
Bugüne kadar sayısız (aslında 'sayılı' ama şu an saymaya üşendim) Kişisel Gelişim kitabı okudum.
Ama bu kitap gerçekten farklı olmuş.
Klasik söylemlerden, klasik durum tanımlamalarından farklı olmuş.
Kişisel Gelişim kitaplarının %90' ı aynı konular etrafında aynı hataları eşeler.
Bu kitapta ise yukarıda da dediğim gibi, daha farklı konulara, farklı bir tarzda ve derine eğilme var.
Ayrıca roman kurgusu üzerinden de gitmesi, kitabı sırf 'Kişisel Gelişim' betimlemesinden uzak ve şahsına münhasır kılıyor.
Kitapta farklı karakterler ve merakla takip ettiren bir olay örgüsü var.
Bu farklılıkta, yazarın psikiyatrist olması da etkili olsa gerek.
Kitabın sonundaki bazı olaylar ve bağlamalar beklemediğim şekilde gelişti.
Bu da tabii hoşuma gitti.
Altını çizdiğim çokça cümle var ama yazmaya vaktim yok.
Dolayısıyla sadece alttaki paragrafı yazıyor ve size de hitap edeceğini, ilginizi çekeceğinizi, çoğunuzun da aynı şeyleri yaşadığını düşünüyorum.


''..birbirinin içine girmiş birçok sorunun var. Merkezde, senin insanlardan korkun yatıyor. Gerçekten bunun bilincinde misin, bilmiyorum, ama yalnızca kendini dayatmaya cesaret edememekle ya da arzularını gerçekten ifade edememekle kalmıyorsun; başkalarının iradesine karşı gelmekte ve açıkça bir reddi söze dökmekte de çok güçlük çekiyorsun. Kısacası, kendi yaşamını gerçekten yaşamıyorsun, başkalarının tepkisinden korkarak fazlasıyla onlara göre davranıyorsun. ...hemfikir olmamayı kabul etmek için korkunu aşmayı, arzularını ifade etmek ve istediğini elde etmek için karşı çıkmaya cesaret etmeyi öğrenmelisin. Sonra, insanların beklentilerine ille de uygun olmamayı kabul etmen, her zaman onların ölçütlerine, değerlerine uyum sağlamaman, farklılığını sergilemeye cesaret etmen, hatta rahatsız ettiğinde bile bunu yapabilmen gerekecek. Kısacası, başkalarına vermeyi arzuladığın imgeyi boş ver gitsin, senin hakkında ne düşündüklerini fazla dert etmemeyi öğren. Kendi farklılıklarını tamamen üstlendiğinde, o zaman başkalarının farklılığına da eğilebilir ve gerektiğinde kendini buna uyarlayabilirsin. Böylece, daha iyi iletişim kurmayı, tanımadığın kişilerle temasa geçmeyi ve bir güven ilişkisi kurmayı, senin gibi davranmayan kişiler tarafından kabul edilmeyi öğrenirsin. Ama öncelikle seni biricik kılan şeyi kabul etmelisin, yoksa başka insanlara yaranmak adına kaybolmaya devam edeceksin.''


Kitabın arka kapak yazısı:

Mutluluğun kapını çalmasını bekleme sen ona git

Hayatını değiştirecek roman bu işte 

Bir düşünün. İntihar etmek üzeresiniz. Bir adam hayatınızı kurtarıyor ama karşılığında sizinle bir anlaşma yapıyor. Bundan sonra o ne söylerse sorgusuz sualsiz yapacaksınız. Kendi iyiliğiniz için… Çaresiz kabul ediyorsunuz ve hayatınızın iplerini tıpkı bir kukla gibi başkasının ellerine bırakıyorsunuz. Ve hayatınız eskisinden çok daha güzel oluyor. Yine de şüpheleriniz var Bu adam aslında kim Çevresindeki gizemli kişilerin sırrı ne Sizden aslında ne istiyor 

Tanrı Daima Tebdil i Kıyafet Gezer kendi kendimize koyduğumuz engelleri korkularımızı ve ön yargılarımızı nasıl aşacağımızın kaderimiz sandığımız mutsuz bir yaşamı bizi mutluluğa götüren bir yolculuğa nasıl dönüştüreceğimizin hikayesi.

“Laurent Gounelle bir mutluluk fabrikatörü… Eğer mutluluğun bir reçetesi varsa Gounelle o reçeteyi biliyor olmalı.”
Le Figaro

“Yeni Coelho.” LExpress

“İnsanın kendini arayışı ve başkasını anlaması hakkındaki bu benzersiz roman kendine güven ve özgürlük üzerine işe yarar tavsiyeler veriyor.”
France Soir

“Sürükleyici ve kolay okunan bir kitap. Hem iyi bir kişisel gelişim kitabı hem de güzel bir roman. Bayıldım ”
Critiques Libres

“Sonuna kadar gizemini koruyan mizahi ve şiirsel bir roman.” Lest éclair


LAURENT GOUNELLE kimdir?
Katolik anne ve Protestan babadan 10 Ağustos 1966′ da doğdu. Gounelle ünlü bir yazar olmanın yanı sıra psikiyatrist. E bu da büyük avantaj; anne elinin tadı yemeğe nasıl geçiyorsa onun da şifası okurlarına geçip gidiyor böylelikle. İnsan davranışı ve dengesini anlamak, bu konuda fikirlerini geliştirmek için dünyayı gezmiş – farklı insanlarla tanışmıştır. Onun eserini sadece roman olarak nitelendirmek yavan kalacaktır; aynı zamanda bir kişisel gelişim kitabı da var karşımızda. Tek bir tür ya da tek bir amacı yok eserinin.

Yazarın bir diğer kitabı olan ''Mutlu Olmak İsteyen Adam'' kitabını da yakın zamanda okumak niyetindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gelsin Yorumlar: